IKLAN PENAJA

Followers

Monday, 6 May 2013

AKU YANG KHILAF

LANTARAN diri ini mula diuji..subahanallah..BARU AKU ingat akan asal usul aku..

LANTARAN diri ini mula jatuh..BARU AKU ingat siapa di belakang aku ini..menyambut aku tanpa RAGU..

SUBAHANALLAH..aku mula alpa..aku yang mula lalai..mengabaikan apa yang terbentang dihadapan mata ini..menongkah langit..aku mule meninggi diri..

aku mula mengabaikan asal usul aku..dari mana aku mula menapak.atas diri siapa diri ini dilahir kan..ya!AKU MULA LUPA..

LANTARAN tamparan yang besar mula mengena diri ini.sakit.AKU MULA TERJATUH..AKU MULA MERINTIH..tapi pada siapa harus aku mengadu..aku mula memandang dan mula melihat ya..maha pencipta aku..YA ALLAH..yang maha memahami..

diri ini yang mula alpa.diri ini yang mula lalai.diri ini yang mula menjauh daripada mu.aku yang hina.mula sujud kepada nye..

diri ini yang mula lupa.jari siapa yang mula menyuap mulut kecil ini sewaktu kecil.yang mendodoi diri ini sewaktu menangis.yang mule mengajar aku.satu demi satu.langkah demi langkah hingga aku berada ditahap ini.YE..AKU MULA LUPA...

khilaf nye diri ni.taksub nya diri ini.atas keseronokan dunia yang aku.ADA-ADAKAN..gelak tawa yang mula dicorak oleh diri ini dari dunia luar..hingga aku lupa SIAPA YANG BERADA MENANTI AKU TANPA JEMU..

aku yang khilaf.aku yang alpa.mengabaikan semua.aku rindu kan semua.aku rindu kan kenangan yang aku tinggal kan.aku rindu kan siapa yang menyayangi diri ini..yang menghargai diri ni..

MEMBANDINGKAN apa yang ada dari tiada.ye aku TERJATUH KEMBALI TERSUNGKUR..aku mula sedar..AKU RINDU KAN KENAGAN AKU..

No comments: