IKLAN PENAJA

Followers

Sunday, 18 March 2012

DURI ITU SESUATU YANG MENYAKITKAN..TAPI TERSIRAT KEMANISAN..


TIAP orang pernah menangis..
TIAP orang pernah meratap..
TIAP orang pernah merungut..

ERM TIBA-TIBA..waktu macam ini rasa nak update blog pulak..
member mengadu pasal masaalah die..
kena tinggal dengan pakwe die..heii macam-macam yang die cakap antaranye..

"isshh..kenapa mesti aku di dugaan sebegini?kenapa allah tidak adil?kenapa.."dan pelbagai lagi persoalan dan pertanyaan yang ditanyakan..

TAPI INGAT!
mengeluh.dan terus mengeluh..tapi pernah kah mereka terfikir kenapa mereka terpilih menerima dugaan sebegini..mungkin tidak bukan?yup!INGAT~dan terus INGAT!Allah adil!Allah itu sangat mengetahui..kenapa semua ini diturunkan kepada kita..yup!kerana Allah tahu kita mampu menghadapi dugaan nye..

tiap kali apabila halwa telinga aku dengar akan keluh kesah orang sekeliling aku..mengadu mengenai itu,ini, dan pelbagai lagi..kadang-kadang aku sendiri mengadu akan benda yang sama..
tapi bila difiirkan semua..direnungkan..PASTI AKAN HIKMAH..andai ilmu agama nye terfikir akan apa yang tertulis didalam "BUKU perjanjian kita.bersama ALLAH.."
sebelum kita dilahirkan..pasti kita tidak akan mengeluh malah akan bersyukur...

TIDAK SEMUA ORANG AKAN MENGALAMI PENGALAMAN APA YANG KITA ALAMI HANYA KITA SAHAJA YANG TAU SAAT SAKIT MENGHADAPI SESUATU UJIAN ITU..

betul bukan?apa yang aku tuliskan..yup!hanya kita yang tahu pengalaman kita masing-masing..BERSYUKURLAH..kerana tidak semua orang terpilih untuk menghadapi nye..
sekurang-kurangye bila kita menghadapi dugaan itu kita akan lebih menjadi lebih tabah..JATUH UNTUK KALI KEDUA?mesti tidak akan kita tempuhinya..jadi kan pengalaman kita sebagai renungan untuk semua..

PUTUS CINTA..
DITINGGALKAN...
HILANG ORANG YANG KITA SAYANG..
TIDAK DAPAT PERKERJAAN...
GAGAL DALAM PEMBELAJARAN..dan lain-lain

"JANGAN ADA ISTILAH PUTUS ASA..."
jadikan ianya sesuatu cabaran buat diri kita..percayalah..lepas dari segala yang kita tempuhi kita akan lebih tabah..

"LEARN FROM EXPERIENCE..."
adalah sesuatu yang sangat-sangat berharga...


HAK MILIK: MOKCIK ATIRAH
TIME:PETANG YANG HUJAN

5 comments:

Fid"s said...

nice...
jangan lupa makan nasi ye

tuan tanah:mokcikatirah said...

hadoi kenape pulak pasal nasi masuk ni..hehe ok2 ye2 xlupe

don't lot.. said...

ha...alang2 nk makan tu.. jgn makan hati lak.. haha

tuan tanah:mokcikatirah said...

makan hati mcm mne pulak tu..

kejoralove said...

salam..

tercocok duri nampak berdharahhh..
luka di hati safer yang tahu?

kena ker komen nie ghan entry? hihih